Csatlakozás a webinárhoz:

Webinar ID: 897 7089 6336

Köszöntjük az AlphaVet webinár regisztrációs oldalán!

Ezen az oldalon kaphat információt ágazatunk által szervezett webinárokkal kapcsolatban és teheti meg regisztrációját az aktuális webinárra.

2021. április 29. csütörtök

17:20

A webinár főtámogatója:

Miért szervezünk webinart?

Az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. 2021 áprilisában webinár sorozatot indít, amelynek célja, hogy a magyar kutyatenyésztőket és kiállítókat, a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetségével közösen támogassuk és segítsük a szakcsatornát érintő aktuális, legtöbbeket érintő kérdések megválaszolásában.

A koronavírus magával hozta a gyors digitális átállást is, és úgy gondoljuk, hogy a tanulás és információátadás egyik leghatékonyabb módja manapság, ha webinár formájában találkozunk egymással.

Mit jelent a webinár?

A webinár/webinárium más néven webkonferencia, vagy online konferencia egy olyan online térben létrejött esemény, amely során a résztvevők úgy kommunikálhatnak, hogy láthatják illetve hallhatják egymást. Az előadók prezentációkat oszthatnak meg, a hallgatóságnak lehetősége van élőben kérdéseket feltenni, általában írásos formában.

A részvételt szokásosan előzetes regisztrációhoz kötik – a regisztráló személyek e-mailben kapják meg a belépési linket. Nincs szükség fizikai részvételre, nyomtatott meghívóra, mindenki biztonságosan, otthonról, irodából vagy ahonnan jól esik, kapcsolódhat.

A soron következő webinár témái

Kutyaértékesítés – csak szabályosan!

Szigorítanak a házi kedvencek tenyésztésének és forgalomba hozatalának feltételein. A kedvtelésből tartott állatokkal történő kereskedés FELIR azonosító köteles tevékenységgé válik 2021. április 1-től. Az intézkedés fontos lépés az állatkínzó kutyaszaporítók, illegális kisállatkereskedők tevékenységének visszaszorításáért, felszámolásáért folyó munkában.

A témát 2 oldalról közelítjük:

  • A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) képviselői elmondják, hogy miért fontos az új FELIR rendelet, mi a célja és hogyan segíthetjük közösen a kutyaszaporítók tevékenységének felszámolását?
  • Az új, FELIR azonosítóval kapcsolatos rendelet megvilágítása kutyatenyésztői oldalról – a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége (MEOESZ) segíti a beáramló legfontosabb kérdések feltételét.

Csirkeallergiás a kutyám! – BIZTOS?!

Miért félünk a csirkés termékektől? Milyen tévhitek keringenek az interneten? Mi lehet a megoldás?

Dr. Fodor Kinga, Magyarország egyik legismertebb állatorvosa segít nekünk a kérdések megválaszolásában!

Időpont:

2021. április 29. csütörtök

17:20

Miről lesz szó pontosabban?

Kutyaértékesítés – csak szabályosan!

A kedvtelésből tartott állatokkal történő kereskedés FELIR azonosító köteles tevékenységgé válik a jövőben. A kötelezettségről a 2021. április 1-jén hatályba lépő, az élelmiszerlánc-felügyeleti információs rendszer (FELIR) működéséről szóló kormányrendelet rendelkezik. Az intézkedés fontos lépés az állatkínzó kutyaszaporítók, illegális kisállatkereskedők tevékenységének visszaszorításáért, felszámolásáért folyó munkában.

A jogszabály hátteréről, annak indokoltságáról és Uniós jogszabályi vonatkozásairól a NÉBIH képviseletében Dr. Pallós László, Országos Állatvédelmi Főfelügyelő, dr. Szilágyi Jusztina osztályvezető és Hetényiné Dr. Czeglédi Beáta szakreferens tartanak bemutatást.

Az új, FELIR azonosító kiváltási kötelezettségeivel és azzal kapcsolatos leggyakoribb kérdések

Fajtatiszta ebek tenyésztői kontra kutyaszaporítók – biztosan az új FELIR rendszer adja a megoldást a kutyaszaporítás szabályozására? Mit értünk kereskedelmi tevékenység keretében történő forgalmazáson?

A MEOE Szövetség képviselője, Árkossy Beatrix teszi fel azokat a kérdéseket, amelyek a leginkább foglalkoztatják ma azokat a kutyatenyésztőket és kutyatartókat, akik szabályos keretek között kívánják folytatni munkájukat.

Csirkeallergiás a kutyám! – BIZTOS?!

Miért félünk a csirkés termékektől? Milyen tévhitek keringenek az interneten? Mi lehet a megoldás?

Európa keleti régióinak kutyatartó lakosságát évek óta az a kérdéskör tartja lázban, hogy vajon szabad-e a kutyáknak csirkehúst enniük vagy sem?

Bár a nyugati országokban a csirkehús nem okoz problémát, valami miatt nálunk, Magyarországon, rengeteg tévhit alakult ki „CSIRKE TÉMÁBAN”.

Mit jelent egyáltalán a táplálékallergia? Mit jelent a hidrolizált fehérje? Mit jelent az eliminációs diéta? És mi van akkor, ha egy kisállat valóban allergiás egy összetevőre és csak a HIPOALLERGÉN tápok segíthetnek? Ezekre a kérdésekre ad választ Magyarország egyik legismertebb állatorvosa, az Állatorvostudományi Egyetem Állattenyésztési, Takarmányozástani és Laborállat-tudományi Tanszékének osztályvezetője, Dr. Fodor Kinga segít nekünk a kérdések megválaszolásában!

Program

Mire lesz szüksége a webináron való részvételhez?

A részvételi szándékhoz csak regisztrálnia kell és kényelmesen elhelyezkednie a webinár időpontjában a számítógép előtt.

A regisztrációs időszakot megnyitottuk és április 29-én 10 óráig mindenki számára ingyenesen biztosítjuk.

Miért érdemes részt vennie webinárunkon?

  1. Olyan információkhoz juthat élőben, amelyek kifejezetten a szakcsatornában történő változásokról szólnak.
  2. Kényelmes, otthonról nézheti és hallgathatja az előadókat.
  3. Minden webináron résztvevő partnerünknek kedvezményt* biztosítunk HAPPY&FIT termékek vásárlására a webinárt követő héten.

*Az akció részleteiről hamarosan tájékoztatjuk.

Ismerje meg előadóinkat!

Regisztráció

Technikai kérdések esetén, keresse kollégánkat:

Somogyi János
E-mail: somogyi.janos@alpha-vet.hu
Mobil telefonszám: +36 30 / 936 7866

Jánosa Gabriella
E-mail: janosa.gabriella@alpha-vet.hu
Mobil telefonszám: +36 30 / 997 7864

„Az agrárium jövőjéért, állataink jóllétéért”

2021 © AlphaVet Kft. Minden jog fenntartva.

Adatvédelmi tájékoztató

„Az agrárium jövőjéért, állataink jóllétéért”

2020 © AlphaVet Kft. Minden jog fenntartva.

Adatvédelmi tájékoztató