Csatlakozás a webinárhoz:

Webinar ID: 858 8448 4240

SAMSUNG Webinár

2022. március 9. (szerda) 19.00

12 továbbképzési pont Zoom rendszeren keresztül (14/TK/2022/MÁOK)

1024px-Samsung_Logo
alphavet-logo

Kedves Parnerünk!

Szívultrahang vizsgálat (echokardiográfia) során a szívüregek, a szívizom és a nagyobb erek mérete, továbbá a szív systolés funkciója kellő gyakorlattal minden mérés nélkül, csupán ránézésre is viszonylag nagy pontossággal megbecsülhető. Az elváltozások dokumentálásához és egyes enyhe elváltozások kimutatásához e mellett nélkülözhetetlen bizonyos mérések elvégzése.

A kétdimenziós és az M-mód echokardiográfia során távolságokat, területeket, számított térfogatokat, szívcikluson belüli időket és az ezekből származtatott funkcionális indexeket határozhatunk meg. A Doppler-vizsgálatok során a vér áramlási irányát, sebességét, ennek időbeli lefolyását mérjük és ezekből volumen, illetve nyomás értékekre következtethetünk.

Az előadás során áttekintjük a különböző ábrázolási módokat, az egyes, standard vizsgálati síkokból elvégezhető mérési lehetőségeket és tárgyaljuk az eredményekből levonható következtetéseket.

Program

19.00 – 19.10

19.10 – 20.00

20.00 – 20.45
 

20.45 – 21.00

Köszöntő – Mozsár Andor, Román Ádám

Dr. Hetyey Csaba – Mérések az echokardiográfiában

Szűcs Viktor (Samsung – Sonarmed vezető szaktanácsadó, mérnök): Ultrahang alapok és leggyakoribb mérések.

Q&A

Előadóink

Dr. Hetyey Csaba

Az Állatorvostudományi Egyetem, valamint a FuzioVet Állatkórház Műszeres Diagnosztikai Laborjainak munkatársa, kisállat klinikus szakállatorvos. PhD-tudományos fokozatát Új adatok és diagnosztikai módszerek a kutyák kardiológiai vizsgálatában címmel, 2006-ban szerezte meg.

2000. óta vesz részt a belgyógyászati tárgyak elméleti és gyakorlati oktatásában magyar és angol nyelven, mind a graduális, mind pedig a posztgraduális kisállat klinikus szakállatorvos képzésben.

Az Állatorvosi kardiológia és az Ultrahang-diagnosztika című fakultatív tantárgyak egyik oktatója, az állatorvosi szakmai konferenciák és továbbképzések rendszeres előadója.

Számos szakkönyv és tudományos dolgozat szerzője, társszerzője, az Állatorvosi Ultrahang-diagnosztika című szakkönyv szerzője és főszerkesztője. Évente kb. 5000 ultrahang szakvizsgálatot végez.

Szűcs Viktor

Samsung – Sonarmed vezető szaktanácsadó, mérnök

okl. villamosmérnök, klinikai mérnök

munkahely: Sonarmed Kft. – Samsung ultrahangok kizárólagos magyarországi forgalmazója

beosztás: vezető tanácsadó

tapasztalat: 1994 óta foglalkozik ultrahang készülékekkel

oktatói tapasztalat: óraadó a Semmelweis Egyetemen (radiográfus képzés) és a Széchenyi István Egyetemen (szülészet-nőgyógyászati szonográfus képzés)

Kezdés

A rendezvény ideje alatt a szakmai tolmácsolást Dr. Helyes Katalin végzi.

A helyszínre történő belépéshez a rendezvény idején érvényes járványügyi rendelkezések vonatkoznak.

A budapesti és Pest megyei rendezvényen való részvételhez védettségi igazolvány szükséges.

Az alábbi űrlapon tudsz regisztrálni:

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!